Bananenbrood met chocolade

Brood, Deegwaren, Geplaatste recepten

Ingrediënten:

200 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram havermout
115 gram boter
120 gram basterdsuiker
2 eieren
4 bananen
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
50 gram chocolade

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwijder de schil van de bananen, doe de bananen in een kom en pureer de bananen met bijvoorbeeld een aardappelstamper. Als je hele rijpe bananen gebruikt, heb je geen aardappelstamper nodig. Smelt de boter in de magnetron en hak de chocolade in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten bij de bananen in de kom en meng alles goed door elkaar. Vet vervolgens een cakevorm in en schep het beslag in de cakevorm. Zet de bananen cake voor circa 60 minuten in de oven. Na ongeveer 60 minuten is je cake mooi bruin geworden. Het kan zijn dat wanneer je met een sate prikker in de cake steekt, de cake misschien nog niet gaar lijkt (door de zachte banaan in de cake). Laat de cake buiten de oven lekker afkoelen, de cake wordt dan vanzelf wat steviger.