Indische Dosa

Geplaatste recepten, Indonesisch, Internationaal

Ingrediënten:

Beslag
1 kopje kikkererwtenmeel
1 kopje bloem
1 tl bakpoeder
1 snuf zout

Roeren met water tot pannenkoekbeslag dikte.

Dosa
Zoete aardappel
Knoflook
Gember
1 el kurkuma
1 el mosterdzaad
½ bosje koriander
½ bosje peterselie

Bereiding:

Aardappel in folie pakken en in de oven roosteren tot hij gaar is, de oven op 180 Cº voor 20 min. Kontroleer daarna of de aardappel gaar is, anders steeds met 5 min verlengen.

Knoflook, gember in plakjes snijden en samen met de kurkuma en mosterdzaad in de koekenpan bakken tot de knoflook lichtbruin is.

Aardappel leeg halen, alleen het kruim gebruiken we. Het knoflook-mengsel, de fijn gesneden koriander en de fijn gesneden peterselie erdoor mengen.

In koekenpan beslag doen en bakken tot de randen loslaten, de “pannenkoek” mag een beetje scheuren, dan is hij goed.
Leg wat vulsel op de pannenkoek en rol deze in de pan op.

Lekker als snack.

Bewaren