Eigen chilipoeder maken (is lekkerder)

Kruidenmengsels, Specerijen

Ingrediënten:

4 middelgroot rode chilipepers
4 kleine Sichuan pepers
1 tl zwarte peperkorrels
2 tl korianderzaden, gemalen
1 1/2 tl komijnzaden, gemalen
5 cm pijpkaneel, in stukjes
1 el zoete paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 tl gedroogde oregano

Bereiding:

Maal alle ingrediënten tot een fijne poeder. Voeg aan dit mengsel 1 theelepel zout per 500 g vlees toe.

Serveertips

 Lekker om speklapjes mee in te wrijven en in olie erna te bakken. Of chilipoeder mengen met wat olie en ermee een kippenbout insmeren en grilleren in oven. Denk ook aan verschillende soorten saté die je op deze wijzen kunnen maken.   Maak genoeg ervan en bewaar de rest in droge gesloten potje, maar vers gemaakt is natuurlijk altijd geuriger.  

Bewaren