Varkensribroast in de oven

Geplaatste recepten, Varkensvlees, Vlees

Ingrediënten:

1 varkens rib (aantal ribben is aantal personen)
3 takjes rozemarijn, blaadjes fijngesneden
3 takjes fijngesneden salie
Half bosje peterselie
1 el venkelzaad
1 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl gem. peper, optie is fijngesneden lombok(rode peper)
4 tn knoflook geraspt
1 el Dijon mosterd
Rasp van 1 citroen of limoen
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten in een grote schaal door elkaar, voeg dan de mosterd en een flinke scheut olijfolie toe. Maak er een dikke pap van. Doe het vlees in de schaal en masseer de pap goed in het vlees.

Dek de schaal af met alu folie en plaats hem minimaal 3 uur in de koelkast.

Haal het vlees een half uur voordat het de oven ingaat uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180 Cº. Doe de ribroast in een braadslee en plaats deze voor 80 min in de oven, als de ribroast klaar is (minimaal 55 graden kern) dan haal je de ribroast uit de oven en laat deze zeker een half uur rusten voordat je hem aansnijd.

Bewaren