Druivengelei met anijs

Inmaken, Jam

Ingrediënten :

750 cl  rode druivensap of sap van eigen druiven
1 pak geleisuiker speciaal (500 gr)
2 el gemalen steranijs
4 schone jampotten

Bereiding:

Neem van de 750 cl druivensap en voeg de gemalen steranijs toe. Doe de geleisuiker bij het sap in de pan. Laat het 1 tot 2 minuten koken en haal eventueel het roze schuim eraf met de schuimspaan en laat alles nog even opkoken. Doe je jam* proef om te kijken of de jam de goede dikte heeft. Als de gelei klaar is kan je door middel van een jamtrechter (of een sauslepel) de gelei in de potten schenken. Daarna snel de deksels erop draaien. Zet de potten op een theedoek op een dienblad. Na ongeveer een uur kan je de potten omkeren en doe dat na een half uur nog een keer. Zorg dat er een leuk etiket op de pot komt en schrijf daarop ook de datum van productie

*jamproef: neem een ijskoude lepel (even in de vriezer leggen) doop deze in de jam en ga dan met je vinger over de bolle kant van de lepel, krijg je een mooie streep en loopt de jam niet uit, dan is hij goed.

 

Bewaren