Komkommer zoetzuur

Inmaken, Zoet zuur

Ingrediënten

4 grote komkommers
2 paprika’s (rood en/of geel)
1 ui
1 pepertje
500 ml water
1 liter inmaakazijn
260 gram suiker
2 kruidnagels
5 peperbollen
3 jeneverbessen
0,5 laurierblaadje

Bereiding:

Was de komkommer en snij deze met een keukenmandoline in dunne schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in stukjes. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij deze in dunne ringetjes. Pel de ui en snij deze met de mandoline ook in dunne schijfjes. Vul de weckpotten met de komkommers en verdeel de ui, paprika en kruiden over de potten. Neem een grote pan en voeg de azijn, het water en suiker toe. Breng het aan de kook en laat de azijn 5 minuten koken. Schep de azijn op de komkommers. Vul zo hoog mogelijk en sluit de weckpotten af met 5 klemmen. Verdeel de klemmen over de weckpot.
Zet de weckpot voor 10 minuten “op de kop” en draai hem terug. Verwijder de klemmen bij gebruik en niet eerder.
Je kunt ook potten met schroefdeksel gebruiken. De werkwijze is dan hetzelfde.